Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Speuren in het Stadsmuseum in de herfstvakantie!

di 29 oktober 2024

Speuren in het Stadsmuseum in de herfstvakantie!

Vanaf vandaag kun je in het museum een splinternieuwe kijkroute doen, samen je ouders, opa, oma, vriendje of vriendinnetje. Speur naar details op de schilderijen in de tijdelijke tentoonstelling en ontdek nog veel meer over de kunstenaarsvrienden Leo en Gust!
Op dinsdagmiddag 29 oktober kun je meedoen met een speciale familieactiviteit in de herfstvakantie. We gaan op pad in de tentoonstelling en natuurlijk gaan jullie ook zelf creatief aan de slag!

De tijdelijke tentoonstelling heet Leo Gestel en Gustave De Smet, vluchtelingen – zielsverwanten. Het gaat over twee kunstenaars: de Vlaamse kunstenaar Gust en Leo, die uit Woerden komt. Ze leren elkaar kennen als Gust naar Amsterdam vlucht wanneer in 1914 de eerste wereldoorlog uitbreekt. En ze blijven hun leven lang vrienden!

Kijkkaarten
Het museum heeft een mooie set kijkkaarten gemaakt, waarmee je zelf op pad kunt door de tentoonstelling. Aan de voorkant staan steeds kleine stukjes van schilderijen. Kun je het hele schilderij erbij vinden? Duik dan in de vragen aan de achterkant.
Het museum is gratis voor kinderen, volwassenen betalen wel entree. Woensdag tussen 15-17 uur is het museum gratis voor iedereen.

Speciale Familieactiviteit op dinsdag 29 oktober 14.00 -15.30 uur
We gaan eerst samen een rondje maken door de tentoonstelling. Wat kunnen we samen ontdekken? Waar word je nieuwsgierig van?
Daarna gaan jullie zelf aan de slag met één van de tekeningen van Leo Gestel.
De familieactiviteit is voor kinderen van 7 tot ca. 14 jaar èn hun ouders/begeleiders. De kosten bedragen: € 5,00 per persoon (ook volwassenen), inclusief drinken, iets lekkers en de entree. 
Aanmelden kan door een mail naar contact@stadsmuseumwoerden.nl/
Kom je ook?


Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6, 3441 BG Woerden


Website: Speuren in het Stadsmuseum in de herfstvakantie!


Over Stadsmuseum Woerden

Meer informatie over Stadsmuseum Woerden vindt u in de cultuurmap: Stadsmuseum Woerden
Bezoekadres: Kerkplein 6, 3441 BG Woerden
Contact: Arja van Veldhuizen (manager) | tel: 0348-481057 | e-mail: contact@stadsmuseumwoerden.nl