Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Expo Geert Lemmens en Job de Vogel

za 16 maart 2024 t/m za 30 maart 2024

Graag nodig ik je uit om een pracht expositie te bekijken: Fine photo art van Geert Lemmers siert de muren van de galerie en deze kunstwerken worden geflankeerd door elf bustes van keramiek uit de Mr. Drib-serie van de Woerdense Job de Vogel. Het werk van Geert neemt je mee naar zijn wonderlijke fantasiewerelden. Job maakte op zijn eigen vakkundige wijze fantasiefiguren die vaag iets weg hebben van generaals, maar enige autoriteit ontbreek. Ze zijn gewoon ‘cute’!
 

Geert Lemmers (1948, Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn) maakt kunstwerken met fotografie als basis en is vaste exposant van de galerie. Ik zeg wel eens dat hij schildert met zijn eigen foto’s -digitaal uiteraard. De beelden die Geert creëert zijn nooit klip-en-klaar, ze geven ruimte voor je eigen gedachten en ervaringen. Hij speelt op geraffineerde wijze met details waardoor je altijd wel iets bekends ziet. Zijn kunstwerken zijn meestal figuratief, vaak kleurrijk en in dit geval allemaal in hoogglans.

Job de Vogel (Grafisch Lyceum Utrecht) exposeert voor het eerst met zijn unieke, handgemaakte bronskleurige keramieken bustes van nostalgisch aandoende heren. De meeste dragen een geweldige snor en een uniform. Ze hebben allemaal iets zachts en soms een vogel (…) op hun schouder. In het dagelijks leven is Job grafisch ontwerper bij zijn eigen bedrijf Jacob & Jacobus in Woerden. Hij bewees al eerder met zijn schilderijen dat er een kunstenaar in hem schuilt.

De combinatie van het werk van Geert en dat van Job nodigt uit tot beschouwen van de kunst aan de muur vanaf een afstandje en met je neus op het keramiek de details bekijken.
De expositie is te zien tot en met zaterdag 30 maart 2024.


Locatie

Galerie van Slagmaat
Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden


Website: Expo Geert Lemmens en Job de Vogel


Over Galerie van Slagmaat

Meer informatie over Galerie van Slagmaat vindt u in de cultuurmap: Galerie van Slagmaat
Bezoekadres: Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Contact: Mariëtte van Slagmaat | tel: 06-48729544 | e-mail: mariette@galerievanslagmaat.nl