Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Meester vervalser, tussen Echt en Nep – een lezing door Brenda Baart

wo 30 oktober 2024

Meester vervalser, tussen Echt en Nep –  een lezing door Brenda Baart

Op uitnodiging van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging houdt Brenda Baart op woensdag 30 oktober aanstaande een lezing over de meester-vervalser Geert Jan Jansen. De lezing wordt gehouden in Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50, 3445 AS  Woerden. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. De lezing is georganiseerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis met als thema Echt Nep.

Achtergrondinformatie
Geert Jan Jansen, de bekendste kunstvervalser van Nederland, staat ook wel bekend als de meester-vervalser van de eeuw. Zijn schilderijen in de stijl van grootmeesters als Picasso, Matisse en Appel zijn ronduit verbluffend. Sinds enkele jaren maakt Jansen deel uit van de vaste groep kunstenaars in het portfolio van kunstgalerie Art Gallery Pot in Axel. Dit roept vragen op als: waarom zou een galerie zijn deuren openen voor een vervalser? En misschien nog intrigerender: waarom zou een galeriehoudster zelf contact zoeken met een vervalser?

In deze boeiende lezing neemt Brenda Baart, galeriehoudster van Art Gallery Pot, ons mee in het fascinerende verhaal van Geert Jan Jansen. Ze onthult de diepe fascinatie voor kunst, de intriges uit het leven van deze meester-vervalser en haar eigen bijzondere ontmoeting met hem. Brenda vertelt hoe hun band zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en belicht de onverwachte kanten van het kunstenaarschap, waar een oude vos soms nog steeds zijn streken vertoont. Als afsluiter wordt een korte film vertoond waarin Geert Jan Jansen zelf zijn verhaal doet, recht uit het hart. Mis deze unieke kans niet om de grens tussen Echt en Nep van dichtbij te ervaren!



Over de spreker
Brenda Baart is galleriehouder van Art Gallery Pot in Axel dat een platform biedt aan ongeveer 50 vaste kunstenaars, met een breed scala aan stijlen, technieken en media, variërend van schilderkunst en beeldhouwkunst tot fotografie en installaties. Naast de vaste collectie, organiseert Art Gallery Pot voortdurend wisselende exposities. Websites: decoration-for-interior.com en decoration-for-paint.com, Nieuwendijk  89, 4571 LH  Axel.


Locatie

SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.
Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50
Woerden


Website: Meester vervalser, tussen Echt en Nep – een lezing door Brenda Baart


Over SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.

Meer informatie over SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver. vindt u in de cultuurmap: SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.
Contact: Frans Langen | tel: 06-50257822 | e-mail: mail@shhv.info