Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Feestelijke Kerstboompjes

za 9 november 2024

Feestelijke Kerstboompjes
Over de workshop

Ontdek je creatieve kant deze feestdagen tijdens onze gezellige workshop ‘Kerstboompjes van klei maken’! Onder begeleiding van een ervaren keramist leer je stap voor stap hoe je unieke en feestelijke kerstboompjes maakt van klei.
Perfect voor je kerstdecoratie of als handgemaakt cadeau. Of je nu ervaren bent of nog nooit met klei hebt gewerkt, iedereen is welkom! Alle materialen worden verzorgd, dus neem alleen je creativiteit mee en geniet van een ontspannen middag vol kerstsfeer.

Dag 1: bouwen van de boompjes ( hierna biscuitbakken)

In het eerste deel van de workshop ga je aan de slag met klei om de basisvorm van de kerstboompjes te maken. We leren je verschillende technieken, zodat je je eigen unieke boompjes kunt creëren. Je kunt experimenteren met vormen en texturen, en we zorgen ervoor dat elk boompje zijn eigen karakter krijgt.

Dag 2: verder met het toepassen van de geleerde technieken.

We gaan bijvoorbeeld slib opbrengen met een ringeloor  en/of textuur aanbrengen met stempels.  Vervolgens kunnen we de boompjes gaan perforeren waardoor het licht van het waxinelichtje zichtbaar is.

Dag 3: glazuren

Na het drogen en stoken van de boompjes in de keramiekoven, komen we een derde keer samen in het atelier om ze in de glazuur te zetten, waarna ze opnieuw de oven ingaan. We spreken af wanneer je je kerstboompjes op kunt halen.

Kom en laat je inspireren om je eigen handgemaakte kerstdecoratie te maken. Schrijf je snel in en maak dit jaar iets bijzonders voor de feestdagen!
Wij zorgen voor koffie en thee.
Inclusief alle materialen
3 lesdagen
Lestijden van 12:30 - 15:00 uur.
Kunst op de hoek workshop- feestelijke- kerstboompjes groen wit
3 x 2.5 uur
€ 225,-
2 - 10 deelnemers
Kunst op de hoek Havenstraat 37 Woerden
Direct boeken:

9 november, 23 november & 7 december 12.30 - 15.00 uur
Boeken voor een groep? Neem even contact op, dan denken we graag mee.

GEGEVEN DOOR
 

Hennie de Boef
KLEI IS MIJN DAGELIJKSE UITDAGING EN PASSIE
Elke dag ben ik bezig met klei en keramiek. Ik geniet van de uitdaging om klei zo te vormen dat er bijzondere objecten ontstaan. Mijn werk bestaat voornamelijk uit handgevormde stukken of een combinatie van draai- en handvormwerk. Vaak een arbeidsintensief proces.

Als docent beeldende vorming heb ik vele jaren met plezier voor de klas gestaan. Altijd bezig met het creatieve proces en verschillende materialen en technieken.

In 2017 ben ik gestart met de keramiekopleiding  in Gouda. Na het afronden van mijn 3-jarige opleiding tot keramist aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda, heb ik extra leerjaren en verschillende workshops gevolgd. Je bent namelijk nooit klaar met leren in de wereld van klei. Begin 2024 ben ik gestart als handvormdocent bij de NKO.

Ik kijk er enorm naar uit om in onze nieuwe galerie, atelier en workshopruimte aan de slag te gaan. Loop gerust eens binnen en laat je vrijblijvend verrassen!


Locatie

Kunst op de hoek
Havenstraat 37, 3441 BH Woerden


Website: Feestelijke Kerstboompjes


Over Kunst op de hoek

Meer informatie over Kunst op de hoek vindt u in de cultuurmap: Kunst op de hoek
Bezoekadres: Havenstraat 37, 3441 BH Woerden
Contact: Joke van der Toolen | e-mail: info@kunstopdehoek.nl