Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kennismaken met pottenbakken

vr 8 november 2024

Kennismaken met pottenbakken
Over de workshop

Ben jij benieuwd hoe het is om achter een draaischijf te zitten en een bolletje klei met water om te toveren tot een kommetje? In deze workshop dompelen we je onder in de wereld van keramiek: we gaan pottenbakken!
Sommige mensen durven te stellen: 'pottenbakken is het nieuwe yoga' en dat komt waarschijnlijk vanuit de ontspanning die mensen hieruit halen. Met je handen in de klei kan heel aardend werken en klei -zeker op de draaischijf- geeft je hele directe feedback. Je krijgt bij het KleiLap niet de garantie dat je het direct ontspannen vindt, maar we nodigen je wel uit om te ontdekken, te voelen, uit te proberen en te spelen met de klei!
Met gegarandeerd een verdraaid fraai baksel als resultaat! (grapje)

Tijdens  deze workshop ga je aan de slag met  klei op de draaischijf, je leert de beginselen van het  pottenbakken en maakt één of enkele schaaltjes/kommetjes. Aan het einde van de les kies je een glazuur naar keuze.

Je werkstuk blijft bij ons achter voor de biscuitstook, daarna brengen wij  het glazuur aan en gaat je werkstuk voor de tweede keer de oven in!  Deze stook duurt opnieuw  anderhalve dag (leuk weetje). Als je werkstuk(ken) gestookt zijn kun je ze ophalen bij het KleiLap of bij onze galerie Kunst op de hoek.
Wat neem je mee: groot schort, oude handdoek en vaatdoekje (korte nagels werken praktisch).
Let op: Deze workshop wordt op een andere lokatie gegeven.
Geschikt voor beginners
Incl. materiaal (klei en glazuur),
Incl. ovenstook van je werkstukken
Incl. koffie/thee met iets lekkers.
Atelier KleiLap 18 vaas op draaischijf
2,5 uur
€ 60,-
8 - 10 deelnemers
KleiLap - Klompenmakersweg 20b in Woerden
Direct boeken:

vr 8 nov - 19:15 - 21:45
wo 27 nov - 19:15 - 21:45
za 30 nov - 13:30 - 16:00
do 12 dec - 19:15 - 21:30
Boeken voor een groep? Neem even contact op, dan denken we graag mee.

GEGEVEN DOOR
Ans Kromwijk


KLEI VERBINDT ONS MET CREATIVITEIT EN VERBEELDING
Sinds 2019 ben ik actief als keramist en heb ik mijn vakmanschap ontwikkeld door onder andere de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda en aanvullende cursussen.

Ik heb ervaring opgedaan met draaien van aardewerk-, steengoed- en porseleinklei, en heb me bekwaamd in handvormen en het creëren van eigen glazuren. Bij het KleiLap weten vele keramiekliefhebbers de weg te vinden voor een workshop of lessenserie keramiek draaien. 

Mijn achtergrond in pedagogiek, onderwijs en het bedrijfsleven helpt mij bij het overbrengen van mijn enthousiasme en expertise op het gebied van keramiek. Ik wil graag de talenten van mijn cursisten ontdekken en samen met hen het avontuur aangaan, waarbij we hun creatieve ontwikkeling aanmoedigen.

Als kers op de taart heb ik met enkele vakgenoten een prachtige galerie, een heerlijk atelier en een gezellige workshopruimte gerealiseerd. Hiermee willen we ons enthousiasme voor keramiek delen en zowel liefhebbers als nieuwkomers inspireren!


Locatie

Kunst op de hoek
Kleilap, Klompenmakersweg 20-B
Woerden


Website: Kennismaken met pottenbakken


Over Kunst op de hoek

Meer informatie over Kunst op de hoek vindt u in de cultuurmap: Kunst op de hoek
Bezoekadres: Havenstraat 37, 3441 BH Woerden
Contact: Joke van der Toolen | e-mail: info@kunstopdehoek.nl