Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerdense snertweek

di 15 oktober 2024 t/m vr 25 oktober 2024

DE WOERDENSE SNERTWEEK

Woerden bereidt zich voor op de vijfde editie van de Snertweek

Woerden, 15 oktober 2024 – De stad Woerden maakt zich op voor de Nacht van Woerden en de Koeiemart. Dat betekent ook dat de vijfde editie van de jaarlijkse Snertweek in zicht is.
Deze vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 25 oktober. Het evenement vond zijn oorsprong toen de Koeiemart niet door kon gaan vanwege Corona. Inmiddels is het een geliefde traditie geworden, met activiteiten voor jong en oud. Een viering van de herfst en de rijke tradities van Woerden. Het evenement biedt een unieke gelegenheid voor inwoners en bezoekers om samen te komen en te genieten van de lokale cultuur en gastronomie.
Naast de Nacht van Woerden en de Koeiemart staan de volgende dingen op het programma tijdens de Snertweek:

Zondag 20 oktober – Snertwandeling
De Snertweek begint met een culinaire wandeling door Woerden. Onderweg kunnen deelnemers genieten van fijne wijn-spijs combinaties, bij vijf van de acht deelnemende restaurants: De Woerdenaar, Restaurant 12, Sapori Sardi, Loef & Lij, Winebar & bites, Bij Petrus, Bistronoom en Bistro de Bock.
De gerechten zijn geïnspireerd op Woerden, de herfst en de Koeiemart en brengen de wandelaars direct in de stemming voor de Koeiemart. Onderweg krijgen de deelnemers leuke feitjes over de tradities rondom de Koeiemart te horen.
Vorig jaar liepen er maar liefst 300 mensen mee.
Meer informatie en het Reserveren van tickets:

Donderdag 24 oktober – Snertverkiezing
Op deze dag strijden de inwoners van Woerden om de titel ‘Snertkoning(in) van Woerden. Met andere woorden: Wie kookt de lekkerste snert van Woerden. Er zijn twee categoriën;traditionele snert en eigenwijze snert. De winnaar wordt gekozen door de vakjury.
Iedereen kan mee doen. Het Snert-wedstrijd pakket is gratis af te halen bij Keurslager Van Kesteren.

Vrijdag 25 oktober – Koetjes en Kalfjes Parade & Snertterday Night Fever
De week wordt afgesloten met Snertterday Night Fever. Een eigenwijze stadsavond in het teken van disco en snert. Denk aan een disco-route door de stad, waarbij je je muziekkennis kunt testen en mooie prijzen kunt winnen. Silent disco op het Kerkplein en in de winkel, een Jane Fonda Aerobics workshop én je kunt de ‘mirror men’ tegenkomen (een soort levende disco-ballen). De avond wordt nóg leuker met een VIP ticket (very important party people). Je kunt dan tijdens je disco-route genieten van verrassende happen helemaal in dsco & snert stijl.
Diezelfde avond is er een lampionnenoptocht voor kinderen, die verkleed als koetjes en kalfjes door de stad trekken. Vóór de optocht (vanaf 17:30) kunnen de kinderen genieten van gratis snert en poffertjes. De lampionnenoptocht vertrekt om 19:00 vanaf het Kerkplein.

Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek de website: https://www.stadshartwoerden.nl/snertweek-2024/


Locatie

a: algemeen Evenementen


Website: Woerdense snertweek


a: algemeen Evenementen

a: algemeen Evenementen