Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

RIEtheater: Amsterdam Jazz Trio & Boris van der Lek

di 12 november 2024

20.00 uur, entree € 15,00.

RIEtheater: Amsterdam Jazz Trio & Boris van der Lek
dinsdag 12 november 20:00 uur
Tickets
Door hun liefde voor de tijdloze muziek uit het American Songbook en de muzikale vrijheid die een pianotrio biedt hebben pianist Jochem Braat, drummer Tijn Jans en bassist Adrie Braat elkaar gevonden in het Amsterdam Jazz Trio die zij vanuit verschillende muzikale achtergronden een unieke en spannende kleur geven. Vanwege de gedeelde focus van de musici krijgt de muziek een bijzonder in elkaar gevlochten totaalgeluid waardoor het trio als één instrument klinkt.
De inspiratie voor de muziek van het trio rust op de lange traditie van het “klassieke” jazz trio rondom pianisten als Oscar Peterson, Wynton Kelly en Bill Evans maar ook Nederlandse pianisten als Pim Jacobs en Louis van Dijk. Net zoals deze beroemde namen weet ook het Amsterdam Jazz Trio verrassende nieuwe interpretaties te geven van alom bekende jazzstukken. Met een eerbetoon aan de prachtige jazzgeschiedenis laat het trio horen dat in de 21e eeuw deze vorm van jazzmuziek nog steeds een belangrijke plaats in de muziekwereld heeft.
Het eerste album van het Amsterdam Jazz Trio ‘Come Fly With Me’ was een eerbetoon aan de legendarische Nederlandse jazzpianist Pim Jacobs. In januari 2024 kwam een nieuw album uit met tenorsaxofonist Boris van der Lek, live opgenomen in het Volkshotel, Amsterdam.

Boris van der Lek
De swingende tenorsaxofonist Boris van der Lek is een graag geziene gast bij het Amsterdam Jazz Trio. Boris speelde met jazzgrootheden Harry ‘Sweets’ Edison, Buddy Tate, Arnett Cobb, Joe Pass, Butch Miles, Hans Dulfer en Jules Deelder en in de bands van Herman Brood, Golden Earring en Livin’ Blues.
De bijnaam “The Breeze”, heeft Boris te danken aan zijn karakteristieke geluid in de stijl van Ben Webster en komt met het Amsterdam Jazz Trio volledig tot zijn recht. Samen brengen zij prachtige ballads en standards uit het American Songbook, en vette swingende, dansbare jazzmuziek in een aanstekelijke groove waarbij gegarandeerd niemand stil kan zitten.
Tickets € 15,00 | zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur


Locatie

Podium Bredius
H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden


Website: RIEtheater: Amsterdam Jazz Trio & Boris van der Lek


Podium Bredius